Джакузито е любимо място за отдих и забавление. Как правилно да поддържаме водата в джакузито за да бъде чиста и безопасна?

 

На първо място е механичното пречистване в комплекта на вашето джакузи. Вграденият филтрационен блок трябва да работи минимум 4 часа на ден. По този начин целият обем вода ще премине през филтрацията. Работата на системата ще намали шансовете за развитие на едноклетъчни водорасли. Необходимо е да измивате картушният филтър веднъж седмично на течаща вода без препарати. Експлоатационният живот на филтъра е около 6 месеца. След това намалява неговата пропускливост и е добре да се подмени с нов.

 

Водата в джакузито се нуждае и от препарати за дезинфекция. Изключение правят моделите INTEX с вградена солна електролиза. За всички модели без вградена система за дезинфекция на водата е необходимо да добавите дезинфектант. Най- разпространени за употреба са хлорните продукти. Тяхната ефективност намалява драстично при температура на водата над 27 градуса. Надежден избор за дезинфекция на по- топлата вода в джакузито е СТХ 100. Активен кислород на таблетки, който запазва дезинфекционните си качества и при 40 градуса на водата. От друга страна таблетките не миришат и не дразнят очите и носа.

Дозировка 1 таблетка за 10 м3 вода.

 

След употреба покривайте джакузито с покривалото от комплекта. По този начин намалявате температурните загуби и допълнително ще запазите водата по-чиста за по- дълго време.